top of page

Terrasserne - som et ekstra rum til boligen

Navn: Terrasserne

Adresse: Artillerivej 159, 2300 København S, Danmark

Program: 35 boliger i to punkthuse, p-kælder og fællesfaciliteter.

Areal: 3.750 m2 (2.353 m2 over terræn)

År: 2021-2022

Status: Under opførelse

Budget: Estimeret 70 mio.kr

Bygherre: Terrasserne ApS

Totalentreprenør: AF Hansen Constructions ApS

Ingeniør: Henry Jensen A/S. Rådgivende Ingeniører

Landskabsarkitekt: Opland ApS

Krak_luftfoto- crop - red site.jpg
Terrasserne - eksterior - cam 5 - by nood.jpg

Beliggenhed - Naturen som nabo

Omgivet af stikkende havtornsbuske, høje træer, stille søer og store engområder med knæhøjt græs, er det let at glemme, at Amager Fælled kun ligger små 10 minutter væk fra Indre By.

I Terrasserne får man naturen som din nærmeste nabo.

Drømmen om at forene grønne omgivelser og naturoplevelser med storbylivet, er normalt ikke nem at finde i Københavns tætpakkede kvarterer. Men med Terrasserne for begge dele på kanten mellem Amager Fælleds fredede natur og byens pulserende liv.

Arkitekturen - Et ekstra rum til boligen.

Navnet Terrasserne udspringer af de grønne plateauer, der tilbyder hver eneste beboer en fantastisk udezone med udsigt til by eller trætoppe. Ejendommenes karakteristiske nedtrapning mod omgivelserne, giver på afstand associationer til grønne bjergskråninger - og det er ganske bevidst.

Som vinmarker og hængende haver der orienterer sig efter den bedste plads i solen, så orienterer boligerne med de store begrønnede terrasser sig efter omgivelserne, udsigten og solen, her på kanten af fælleden.

De store terrasser udformet som hængende haver, fungerer som et ekstra rum til boligen, og når de store skydedøre skubbes til side, flyder uderum og inde-rum sammen.

Alle tagterrasser og altaner er udformet så der skabes optimale rammer til at nyde udelivet med plantekasser med blomster og afslapning i solen. Ved at forskyde hver etage mod syd og hver anden etage mod øst og vest, skabes der udendørs terrasser, altaner eller forhaver til alle boligerne med optimale solforhold.

Stuelejligheder har ikke terrasser, men til gengæld har de deres egen private indgang gennem en dejlig forhave med plantekasser og grønne espalierer.

En stor del af en boligs kvalitet ligger netop i udformningen af udeområderne og etableringen af det gode naboskab på kryds og tværs.

For at skabe uformelle mødesteder mellem bygningerne, hvor beboerne kan mødes og komme hinanden ved, at der skabt varierede grønne uderum og mange forskellige steder til ophold og leg.

Mellem de to punkthuse anlægges et stort orangeri hvor man sidde under vinrankerne og en hævet terrasse med morgen- og middagssol til ophold

Designkoncept

- terrasser ved forskydning af etager

 

2023_02_22_Artillerivej - DIAGRAMS 1-3.jpg
2023_02_22_Artillerivej - DIAGRAMS 4-6.jpg
2023_02_22_Artillerivej - DIAGRAMS 7-9.jpg
Terrasserne - exterior - cam 7 - by nood.jpg
Terrasserne - exterior - cam 6 - by nood.jpg

Lavenergihus - den bedste energimærke A2020.

Bygningen er tegnet og gennemtænkt med fokus på at opnå så lille et energiforbrug som muligt. Dette har udmøntet sig med Energimærke A2020 som er topkarakteren inden for byggeri.

Med bevidste designvalg som at maksimere bygningens volumen med de dybe etager der trapper ind ad op efter i forhold til overfladeareal, har medvirket til at mindske bygningens klimaskærm og varmetab. Bygningen er desuden rigtig godt isoleret og der er etableret solceller på tagene.

Et laverer CO2-udslip er med til at tage vare på vores fælles fremtid og er samtidig umiddelbart til glæde for bygningens beboere som slipper med en lavere varmeregning. 

Terrasserne - interior - cam 3 - by nood.jpg
Terrasserne - interior - cam 1 - by nood.jpg

Materialer – kvalitet og samspil

Alle beslutninger om materialevalg, fra de håndlavede lysegrå facadesten, til hvid terrazzo i fællestrapper med rustikke støbte betonvægge, til belysning fra Louis Poulsen og egetræskøkkener, har været en rejse mod at skabe en unik ejendom.

Til facaden er der i samarbejde med Petersen Tegl, valgt håndlavede Kolumbategl, som også er brugt på Skuespilhuset i København, men for at give ejendommene et nyt og anderledes udtryk, er teglstenene rejst op på højkant i et ”vildt forbandt”.

Udenfor fremstår teglfacaden, med de rustikke changerende lyse gråtoner således som en levende og organisk baggrund, til den grønne beplantning og den varme gyldne glød fra det hårde træ på terrasserne.

Indenfor spiller plankegulvenes varme egetræ, sammen med de rå in-situ støbte betonvægge og sorte vinduesrammer der indrammer udsigten over fælleden.

 

bottom of page